Sneller dan ooit een goede indruk van uw rioolstelsel?

Buro Riool introduceert de quick view inspectie camera

Een rioolinspectie is vaak een project op zich. Terwijl u soms alleen snel een goede indruk wilt krijgen van de staat van het riool. Dat hoeft geen kostbaar en tijdrovend traject meer te zijn. Met behulp van een speciale HD-zoomcamera kan Buro Riool een scherpe analyse maken van uw rioleringsstelsel.

Deze quick view inspectie camera is geschikt voor het snel en veilig inspecteren van rioleringen, duikers en leidingen met een bereik tot tientallen meters. Vanuit gemeenten is veel vraag naar deze moderne en betrouwbare oplossing, die ook enorm kan bijdragen aan het risicogestuurd beheer van riolering.

hotspot_quickview
Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Deze bewezen - uit Amerika overgewaaide - techniek maakt een einde aan de tijd dat voor elke rioolinspectie een camera door een gereinigd stelstel moest rijden; dat is vaak een project op zich en lang niet altijd nodig. Heel vaak wil je alleen een snelle blik werpen in het stelsel, bijvoorbeeld bij een verzakking in de weg. Dat kan dankzij deze camera, waarmee je snel zicht krijgt op die blinde vlekken tussen de inspectiepunten en daarna alsnog eventuele vervolgacties kunt plannen. Dat scheelt veel tijd, geld en overlast ten opzichte van de traditionele manier om een rioolstelsel te inspecteren.

Hoe werkt het in grote lijnen?

De uitvoerder trekt een inspectieput open, laat de camera erin zakken en even later hebben we een scherp beeld van de rioolstreng in kwestie. Aan de hand van die beelden kan Buro Schrab de aantasting, waterstand, afzetting en belemmeringen kwalificeren. Onze bevindingen onderbouwen we in een rapport met foto’s en videomateriaal. Op die manier kunnen we veel sneller een eerste indruk krijgen van de conditie van de riolering en eventuele problemen in beeld brengen. Daarnaast is deze techniek goed te gebruiken als voorschouw bij een reinigings- en inspectieronde.

Wat kan dit instrument betekenen voor risicogestuurd beheer?

Deze nieuwe aanpak voor rioolinspecties kunt u zien als het ouderwetse spiegelen op een gedigitaliseerde manier. Een aanpak die ook van grote waarde kan zijn voor het risicogestuurd beheer van riolering. Met deze camera kunnen we snel een indruk krijgen van de stelsels die anders wellicht nog niet toe zijn aan een inspectie. Op die manier helpt dit instrument dus ook risicogestuurd beheer beter vorm te geven, omdat we sneller kunnen bepalen in hoeverre vervolgacties noodzakelijk zijn. En dat draagt weer bij aan een beter, efficiënter en schoner rioolbeheer!

rioolinspectie-quick-view

Iets voor u?

Meer weten over wat deze revolutionaire techniek kan betekenen voor uw rioolstelsel? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Buro Riool is op projectbasis beschikbaar voor al uw aandachtspunten op het gebied van gemeentelijke riolering. Zo adviseren wij over onderhoudsvraagstukken, beoordelen we inspecties en stellen we maatregelplannen en beleidsplannen op.